ESPN: “Wie zal de leiding nemen als de Nederlandse coach Mathieu van der Poel mist?”

“Wie zal de leider zijn?” – Nederlandse coach kan niet rekenen op Mathieu van der Poel voor de Gravel Wereldkampioenschappen:herformuleer 10 woorden

Slechts een week na de Wereldkampioenschappen Wegwielrennen in Zürich, zullen de Gravel Wereldkampioenschappen plaatsvinden, waarbij rijders opnieuw worden uitgenodigd om naar België te trekken. Terwijl Mathieu van der Poel in Zwitserland zal zijn om zijn regenboogtrui te verdedigen, is zijn deelname aan gravel nog onzeker, onthult de nieuwe Nederlandse gravelcoach Laurens Ten Dam.

“Ik heb een probleem: wie zal de leider zijn?” de selector vroeg zich af in zijn podcast Live Slow Ride Fast. “Ik was in een gesprek met Christoph Roodhooft en ik had zes Nederlanders in gedachten.” Op een gegeven moment probeerde ik zelfs Mathieu niet te noemen, omdat ik dacht: dat gaat niet gebeuren. Het is een cursus voor hem, maar hij is erg onzeker.

Een paar andere wegsterren zijn ook geen mogelijkheid. “Dylan van Baarle is een nee.” Hij viel natuurlijk hard en we gaan het risico niet nemen dat hij weer de grond raakt in zijn eerste race na die val. Dan heb ik Mike Teunissen. Een voormalige wereldkampioen met caliber, maar de (UCI) punten zijn erg belangrijk voor Intermarché – Wanty. (his team). “Dus hij is ook nog steeds onzeker,” zegt Ten Dam, die in ieder geval kan rekenen op de gravelspecialisten in Leuven.

Aan de andere kant zal Ten Dam voor de vrouwenwedstrijd genoeg keuze hebben, aangezien er veel enthousiasme lijkt te zijn om de Nederlandse dames te vertegenwoordigen. “Er is veel enthousiasme onder de vrouwen,” bevestigt hij.”De GOAT, Marianne Vos, is daar.” Lorena Wiebes wil ook rijden, net als Riejanne Markus. “Demi Vollering twijfelt nog, maar als het aan mij lag, zou ze ook starten,” zegt Ten Dam. Vollering eindigde als derde op het Wereldkampioenschap dat vorig jaar werd gewonnen door Katarzyna Niewiadoma. Klinkt als een geweldige kans om wraak te nemen op de Poolse renster voor de teleurstelling in de Tour de France Femmes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*